Adriaan Roest Crollius

Marktmanager

a.roest.crollius@panteia.nl
079-3222419

Adriaan Roest Crollius is afgestudeerd jurist en heeft daarnaast een master titel behaald aan de Technische Universiteit Delft in ‘business of railway systems’. Hij is Panteia’s institutionele expert met focus op spoorvervoer en OV.

Als jurist heeft hij veel projecten uitgevoerd op het gebied institutionele hervorming van Ministeries of het opzetten van Vervoersautoriteiten in bijvoorbeeld Uganda, Libanon en de Palestijnse Gebieden; of bij het ontwikkelen van concessie contracten tussen het Ministerie en de vervoerder; in bijvoorbeeld Litouwen, Georgië, Turkije en Roemenië; of bij het maken van een Transport Master Plan in Zambia, Malawi en Turkije.

Adriaan is al jaren betrokken bij spoorgoederenvervoer projecten, zowel nationaal als internationaal. Adriaan heeft vele spoorcorridor  markt studies geleid in Europa. Ook is hij betrokken geweest bij vele opdrachten voor het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur over de Betuweroute, het 3e spoor in Duitsland en de impact van de TenT corridors en de kostenvergelijking spoorgoederenvervoer. Door deze studies heeft hij een groot en relevant netwerk in Europa in de spoor en transport sector.

Daarnaast is hij betrokken geweest bij vele Europese studies zoals: Erail, (implementation of the 1st railway package), Railway Guidelines (on state aid), Rail Access legislation (impact assessment 1st railway package), Best practices of Network Statements and situation on the railway market and Institutions on the Rail Safety Chain en de ‘last mile’ studie. In deze studies vergeleek hij de Europese regelgeving met de nationale, of de laatste juist was ingevoerd en of de Europese transport politiek aangescherpt moest worden.

Ook heeft hij vele trainingen nationaal en internationaal georganiseerd en vele handelsmissies geleidt,  naar vooral Oost Europese bestemmingen.