gepubliceerd: 11-10-2018
Om het onderzoeksdoel te bereiken is allereerst informatie opgevraagd bij beleidsadviseurs van de gemeenten en bij sociale werkvoorzieningen. Ook zijn gesprekken gevoerd met meerdere zorgaanbieders. Dit heeft geresulteerd in een rapportage over de wijze waarop de verschillende vormen van doelgroepenvervoer momenteel in de vijftien gemeenten zijn georganiseerd.
Verschillende perspectieven De uitkomsten zijn vervolgens gepresenteerd aan de gemeenten, cliëntvertegenwoordigers en Wmo-raden, waarna in interactieve sessies mogelijkheden van slimme combinaties zijn besproken. Hieruit bleek onder andere dat de cliënten zelf vonden dat bepaalde doelgroepen prima samen kunnen reizen. Zij zien minder problemen dan bijvoorbeeld gemeenten of zorginstellingen. Momenteel worden ook vervoerders betrokken in het onderzoek om na te gaan hoe zij tegen alle veranderingen aankijken, en welke oplossingen zij hiervoor in gedachten hebben.
Op basis van de feitelijke input uit het eerste deel, de sessies met gemeenten, cliëntvertegenwoordigers en Wmo-raden en de gesprekken met vervoerders worden verschillende scenario’s opgesteld. Hierbij worden tevens mogelijke kansen, risico’s en randvoorwaarden benoemd. Eind juni zijn deze gezamenlijk met de gemeenten definitief gemaakt. Het is nu aan de gemeenten met welk scenario ze verder willen en concreet willen laten doorrekenen op mogelijke effecten.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.
Bel ons op: 079-322 20 00