¨Mijn stage vond ik een groot succes¨

gepubliceerd: 06-09-2021

Eerder dit jaar ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij Panteia. Ik heb in mijn tijd hier de collega’s van het team economie geholpen met hun nationale en internationale projecten. Een van de verplichte onderdelen van mijn stage vanuit de Hogeschool Utrecht (HU) was het doen van een onderzoeksproject bij mijn stagebedrijf. Door gesprekken met Jacqueline en Thomas van team Economie kwam ik tot de conclusie dat er behoefte was aan een verbeterde projectreferentiedatabase bij Panteia. In de afgelopen maanden heb ik mijn scriptie ‘Increasing input for a new project reference database for Panteia’ geschreven. De aanbevelingen van mijn project zullen worden besproken in een projectteam dat werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe projectreferentiedatabase. Hopelijk zal iedereen binnen Panteia die betrokken is bij het schrijven van offertes baat hebben bij het nieuwe systeem.

 

Mijn stage vond ik een groot succes, en gelukkig dachten mijn examinatoren er net zo over aangezien ik mijn stage en scriptie heb kunnen afronden met een 8 gemiddeld. Nu ik terug ben bij Panteia zal ik me veel bezig houden met team economie nationaal en internationaal. Momenteel ben ik onder andere betrokken bij een evaluatie van de RSFF en de RSI Pilot, twee financieringsregelingen die liepen in 2007 – 2013. Dit waren instrumenten die bedoelt waren om de toegang tot risicovolle financiering toegankelijker te maken voor vele partijen. De RSI (Risk Sharing Instrument) Pilot had een focus op innovatieve bedrijven die vaak sneller konden groeien door toegang tot meer kapitaal. In Nederland was dit door de ABN Amro gefacciliteerd. RSFF (Risk Sharing Financing Facility) was meer gefocust op de bevordering van grotere bedrijven die vaak sociale bijdrage hebben, denk dan aan groene energie, of onderzoek naar medicatie die de kwaliteit van leven kan verbeteren.

 

Het was voor mij een makkelijke keuze om te blijven bij Panteia. Ik kan hier meer leren over beleidsonderzoek en over alle onderwerpen waar we bij Panteia onderzoek naar uitvoeren namens ministeries of director generale en andere bestuursorganen.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00