Panteia hijst de duurzame vlag voor de zesde verjaardag van de Sustainable Development Goals (SDG's)

gepubliceerd: 24-09-2021

Samen met honderden organisaties en gemeenten hijst ook Panteia op 24 september de duurzame vlag voor de zesde verjaardag van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Die Sustainable Development Goals ofwel Duurzame Ontwikkelingsdoelen vormen een gezamenlijk masterplan richting een duurzaam 2030, met als gedachte dat alles onderling verbonden is. Zonder inclusief onderwijs geen innovatie. Zonder biodiversiteit, geen veerkracht. Het is dan ook voor de deelnemers van de vlaggenactie veel meer dan alleen een vlag hijsen.

 

Als partner in de SDG-community willen wij met onze onderzoeken en adviezen met name een bijdrage leveren in het realiseren van SDG’s op het maatschappelijke en economische vlak.

Dit loopt als een rode draad door een steeds groter wordend deel van onze projecten.

Zo houdt Panteia zich op het gebied van Transport bezig met het vergroenen van de Europese TEN-T corridors en de Nederlandse MIRT corridors Oost-Zuidoost en de Zuid corridor. Natuurlijk doen wij dit ook in breder perspectief voor de hele Nederlandse en Europese transport sector. Wij dragen milieuvriendelijke en zero emissie oplossingen aan voor het transport in Nederland en op de Europese Corridors. Dit doen wij door overheden en bedrijfsleven bij te staan met praktische oplossingen door het aandragen en doorrekenen van alternatieven en uiteindelijk investeringsvoorstellen te ontwikkelen waarmee middelen worden verkregen van banken en overheden die leiden tot daadwerkelijke investeringen in infrastructuur en mileuvriendelijke voertuigen. Verder doet Panteia op Sociaal vlak o.a. onderzoek naar de effecten van (online) marketing van alcohol en ongezonde voeding op gedrag. En op economisch vlak geeft Panteia inzicht in de sociaal-maatschappelijke bijdrage van het MKB voor onze samenleving. Het is belangrijk om in kaart te brengen hoe het MKB kan bijdragen aan een duurzame samenleving.

Om de SDG´s symbolisch kracht bij te zetten en de natuur een handje te helpen, heeft Panteia sinds vandaag 2 bijenkasten bij haar vestiging in Zoetermeer. Hiermee dragen we een steentje bij aan de biodiversiteit, die steeds meer onder druk staat.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00