Webinar "De toekomst van Nederland als distributieland"

gepubliceerd: 15-05-2020

Hoe versterkt de huidige (corona) crisis de reeds ingezette trend van de globalisering? Dat is een vraag die werd besproken in de op 12 mei georganiseerde webinar ‘De toekomst van Nederland als distributieland’ door NDL en TLN.

In de webinar hebben Menno Menist (Panteia) en Machiel Bode (ING) uiteengezet hoe zij de rol van Nederland als distributieland zien veranderen. Deels gebaseerd op het rapport “Nederland van gateway naar logistieke hub”, dat zij dit jaar hebben uitgebracht in opdracht van ING, TLN en TVM, concludeerden zij dat Nederland verandert van pijplijn naar netwerk. Zo zien Menno Menist en Machiel Bode dat de coronacrisis naast bedreigingen ook kansen biedt voor Nederland als distributieland, zoals hechtere samenwerkingen met klanten en meer voorraadposities. De sectorstudie van TLN, TVM en ING pleit voor het koesteren en stimuleren van de maakindustrie en de handel in de regio.

Bart Kuipers (Erasmus University) sluit zich hier bij aan en is positief over hoe de coronacrisis op lange termijn kan uitpakken voor Nederland als distributieland. En ooit gehoord over ‘Superglobalisation’ en ‘Slowbalisation’? Bart kuipers vertelt hier meer over in de webinar!

De gehele webinar is hier te zien.

Wendy van Hamburg, Manager Sector Ontwikkeling logistiek namens Transport en Logistiek Nederland (TLN) trapte de webinar af gevolgd door Remco Buurman, Algemeen directeur Nederland Distributieland.

Voor de presentatie klik je hier.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00