Kostenontwikkelingsonderzoek

gepubliceerd: 02-12-2019

Wat zijn de gemiddelde kosten in uw branche en hoe ontwikkelen die zich?

Door middel van een kostenontwikkelingsonderzoek berekenen we de toe-en afname van de gemiddelde kosten in de branche voor het afgelopen jaar, en doen we voorspellingen voor de trend van het volgende jaar.

Panteia onderzoekt jaarlijks, in opdracht van evofendex en TLN, de kostenontwikkelingen van een lopend jaar en verricht een raming voor het komende jaar van zowel het binnenlands als het grensoverschrijdend vervoer. De raming van de kostenontwikkelingen zijn gebaseerd op de prognoses van het Centraal Planbureau (CPB), eventuele cao-afspraken en marktinformatie. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in binnenlands en grensoverschrijdend vervoer. 

 

Tevens stelt Panteia kostenontwikkelingen vast in opdracht voor de Vereniging Verticaal Transport. Het gaat hier om mobiele kranen en torenkranen.

 

Daarnaast heeft Panteia een instrument ontwikkeld waarmee de kostenstructuur in de binnenvaart inzichtelijk wordt gemaakt en tevens de kostenontwikkelingen per binnenschip kunnen worden gevolgd. Het rapport wordt jaarlijks geactualiseerd in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart. In het onderzoek zijn representatieve jaarexploitaties doorgerekend voor motorvrachtschepen, containerschepen, motortankschepen, koppelverbanden en de duwvaart. Aangegeven wordt hoe belangrijke kostenfactoren zijn gewijzigd, zoals rentestand, brandstofprijzen en arbeidskosten.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00