Economie & Ondernemerschap

gepubliceerd: 28-09-2018

Economie en Ondernemerschap’ behoort al meer dan 70 jaar tot de kennisgebieden van Panteia. De onderzoeken beslaan het totale spectrum van economische vraagstukken: van arbeidsmarkt tot administratieve lasten, van ondernemerschap tot marktwerking. Zowel nationaal, als internationaal.

 

Panteia is een expert in het in kaart brengen van omgevingsfactoren die van invloed zijn op ondernemerschap. Zeker van belang in deze tijd waarin de omgeving waarbinnen moet worden geopereerd steeds sneller verandert onder invloed van maatschappelijke veranderingen, overheidsbeleid, technologie, de arbeidsmarkt, et cetera.

 

Beslissers hebben behoefte inzicht te krijgen in de impact van dit soort veranderingen. Op die manier kunnen zij verantwoorde beslissingen nemen en effectieve beleidskeuzes maken. Panteia analyseert economische ontwikkelingen, evalueert beleidsmaatregelen en helpt beleidsmakers en ondernemers de juiste keuzes te maken. Dankzij onze expertise kan je er op vertrouwen dat Panteia het juiste kompas vormt voor de richting die je zou moeten volgen en wat dit betekent voor het uitvoeren van beleid. Hiermee wordt onderzoek beter toepasbaar en kom je daadwerkelijk verder.

 

Wij doen dit door slim en eigentijds gebruik te maken van inhoudelijke expertise, methodische- en data expertise. We zitten dicht bij het bedrijfsleven en hebben kennis en inzicht in de actuele economie. Daarbij worden internationaal beproefde (eigen) modellen gebruikt maar ook externe bronnen. We brengen zo nodig relevante partijen uit overheid, bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs bij elkaar en werken met ze samen. Dit bevordert het inzicht en draagvlak voor keuzes.

Hier rechts staat een aantal van de meest gebruikte producten en diensten die wij aanbieden. Afhankelijk van de onderzoeksvraag en de behoefte van onze opdrachtgevers hanteren wij effectieve methoden, modellen, prognoses en heldere visualisaties. De presentatie van de onderzoeksresultaten kan in vele vormen; van een uitgebreide rapportage tot een compacte infographic. En van een powerpoint presentatie tot (interactieve) websites door eigen webdevelopers.

Wij doen dit voor Europese instituties, ministeries en uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden. Maar ook voor ondernemersorganisaties, brancheorganisaties en bedrijven.

Onze experts denken graag met u mee. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00