Kwantitatief onderzoek/dataverzameling

Panteia is gespecialiseerd in de juiste toepassing van kwantitatieve onderzoeksinstrumenten en advisering hierover. Panteia heeft hiertoe alles in huis: van de klassieke methoden tot de modernste online-technieken.

Kwantitatief onderzoek wordt meestal online uitgevoerd. Dat is gemakkelijk en efficiënt mits het de juiste en voldoende respons oplevert. En dit laatste is en wordt steeds lastiger. Representativiteit staat onder druk en selectiviteit steekt de kop op. De tijd dat werkgevers of consumenten het geen probleem vinden om een onlinevragenlijst in te vullen is voorbij. Je moet tegenwoordig investeren in respondenten om vragenlijsten ingevuld te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door hen van te voren te bellen en te vragen of zij mee willen werken. Dit levert naast het juiste zakelijke emailadres ook commitment op en dat is essentieel voor een hoge respons. Ook levert dit informatie op over mensen die niet willen meewerken.

 

Panteia adviseert je graag op basis van je onderzoeksdoel, -onderwerp en doelgroep welke onderzoekstechniek en benaderwijze het beste past. Vaak is dat online onderzoek, soms telefonisch, soms schriftelijke en soms ook een combinatie hiervan

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00