Transport corridors

gepubliceerd: 11-10-2018

Nationale en internationale overheden en bedrijven zoeken naar economisch haalbare investeringsprojecten om de efficiëntie en de duurzaamheid van transportketens te verbeteren.

Als een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van transportonderzoek in Europa is Panteia nauw betrokken bij initiatieven om Europese transport corridors te verbeteren en te ‘vergroenen’. Daarbij biedt Panteia de private sector en overheden inzicht in huidige en toekomstige vervoerstromen op basis van geavanceerde transportmodellen, economische analyses van de kosten en baten van transport corridors en bijbehorende investeringen, en instrumenten om de prestaties van corridors te meten en te vergelijken.

Al sinds de jaren negentig loopt er op Europees niveau een aantal initiatieven om grensoverschrijdende samenwerking bij de ontwikkeling van infrastructuur te realiseren. Vanaf het begin is Panteia nauw betrokken bij deze initiatieven. Panteia stond aan de basis van de ontwikkeling van het zogenaamde TEN-T netwerk, de ERTMS corridors en Europese spoorvervoer corridors.

In 2014 lanceerde de Europese Commissie negen ‘Core Network Corridor’ studies om de naleving van de technische voorschriften van TEN-T te analyseren, knelpunten in kaart te brengen, en implementatieplannen te ontwikkelen voor investeringen om de Europese corridors te verbeteren. Panteia is betrokken bij zes van deze negen corridor studies.

Panteia biedt nationale en internationale overheden en bedrijven die betrokken zijn bij transport corridors de volgende diensten:

  • Inventarisatie en analyse van huidige en verwachte nationale en internationale goederenstromen.
  • Analyse van de ‘modal split’ en mogelijkheden om corridors te ‘vergroenen’.
  • Ontwikkeling en monitoring van kritische prestatie indicatoren van transport corridors, zoals doorlooptijd en kosten.
  • Advisering over corridormanagement.

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? We staan u graag te woord.

Bel ons op: 079-322 20 00